Pizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano
PrinteazaPizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano din: făină, zahar, sare, ulei de masline, apa, condimente pentru pizza, drojdie, bacon, smântână, caşcaval ras sau parmezan, oua, suc de rosii, oregano.
Ingrediente:
- 1/2 kg făină
- câte 1/2 linguriţă feare fină şi zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 ml apă călduţă
- 1 linguriţă condimente pentru pizza
- 1 cub drojdie
Pentru umplutură:
- 100 g bacon
- 200 g smântână
- 100 g caşcaval ras sau parmezan
- 2 ouă
- 4 linguri suc de roşii
- oregano
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvi drojdia şi zahărul cu câteva linguri de apă călduţă, adaugi 2 linguri de făină şi omogenizezi maipua. O laşi să crească 1/2 oră.
Cerni făina într-un castron şi faci o gaură în mijloc. Pui maiaua, torni apa călduţă, adaugi sarea, condimentele şi amesteci până când le încorporezi pe toate în făină.
Torni uleiul şi frămânţi până nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi aluatul cu un prosop şi îl laşi la crescut într-un loc cald, până îşi dublează volumul.
Pentru umplutură, amesteci într-un castron ouăle cu smântână. într-o formă tapetată cu hârtie de copt, întinzi aluatul cu mâna, îl ungi cu suc de roşii, apoi aşezi feliile de bacon şi torni amestecul de ou cu smântână.
Presari uniform caşcavalul ras şi oregano. Coci pizza 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzht, până se rumeneşte frumos.
Pizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano
Pofta buna!