Pizza de Casă – Rețeta Autentică din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, salam pepperoni, ceapa, ardei, busuioc, sare, piper. Redescoperă plăcerea de a găti acasă cu o rețetă de pizza care aduce gustul autentic italian direct în bucătăria ta. Fie că este vorba despre o seară de film, […]
Pizza cu ton, porumb si gogosar
PrinteazaPizza cu ton, porumb si gogosar din: făină, apa, ulei, drojdie uscată, zahăr, sare, ton bucăţi, porumb dulce din conservă, caşcaval, ketchup, gogoşar.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 250 ml apă
- 3 linguri ulei
- 1 lingură drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 300 g ton bucăţi
- 50 g porumb dulce din conservă
- 50 g caşcaval
- 4-5 linguri ketchup
- 1 gogoşar
Mod de preparare:
Pentru blat, dizolvi în apă călduţă zahărul, sarea şi drojdia.
Cerni făina, faci o adâncitură în mijloc şi torni apa cu drojdie. Amesteci cu puţină făină, apoi presari maiaua cu puţină făină şi o laşi la crescut.
Când apar crăpături pe suprafaţa făinii, începi să-l frămânţi cu uleiul, ca la pâine. Laşi la dospit 15-20 de minute.
După ce aluatul a crescut, îl întinzi cu mâinile, în tava de 40×40 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt.
Ungi aluatul cu ketchup şi aşezi uniform tonul mărunţit, caşcavalul tăiat în cubuleţe, porumbul scurs şi gogoşarul tăiat feliuţe.
Coci pizza 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200°C.
Pizza cu ton, porumb si gogosar
Pofta buna!
Pizza cu Ciuperci și Pecorino din: faina de grau, apa, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, ciuperci, sos de rosii, usturoi, branza pecorino romano, busuioc, sare, piper. Cu o crustă perfect crocantă, îmbrăcată într-un sos de roșii aromat, garnisită cu ciuperci suculente, usturoi parfumat și brânză pecorino romano savuroasă, această pizza promite să fie vedeta […]
Pofta buna!