Paste cu sos de fenicul si smantana

Printeaza

Paste cu sos de fenicul si smantana din: farfalle zebra (cu cerneală de sepie) sau alte paste scurte, bulb de fenicul, ceapă, ulei de măsline, vin alb, smântână lichidă, sare, piper alb, cimbru uscat sau verde, busuioc verde.

Paste_cu_sos_de_fenicul_si_smantana

Ingrediente:

  • 250 g farfalle zebra (cu cerneală de sepie) sau alte paste scurte
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper alb măcinat
  • cimbru uscat sau verde
  • busuioc verde

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi bulbul de fenicul, le speli şi le tai julien. încălzeşti uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi feniculul la foc mic, sub capac, ameste­când din când în când până ce solzii de ceapă devin transparenţi.

După 2 minute torni vinul, laşi să se evapore alcoolul şi pui smântână. Laşi vasul pe foc pentru alte câteva minute, până când sosul se îngroaşă, după care îl condimentezi cu piper, cimbru şi busu­ioc mărunţite.

In timp ce prepari sosul, fierbi pastele respectând timpul indicat pe ambalaj. Păstrezi 2-3 linguri de sos pentru decor, iar restul îl amesteci cu pastele. Serveşti pastele imediat, decorate cu frunzuliţe de busuioc sau de fenicul.

Paste cu sos de fenicul si smantana

Paste_cu_sos_de_fenicul_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.