Paste cu sos de fenicul si smantana
PrinteazaPaste cu sos de fenicul si smantana din: farfalle zebra (cu cerneală de sepie) sau alte paste scurte, bulb de fenicul, ceapă, ulei de măsline, vin alb, smântână lichidă, sare, piper alb, cimbru uscat sau verde, busuioc verde.
Ingrediente:
- 250 g farfalle zebra (cu cerneală de sepie) sau alte paste scurte
- 1 bulb de fenicul
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 200 ml smântână lichidă
- sare
- piper alb măcinat
- cimbru uscat sau verde
- busuioc verde
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi bulbul de fenicul, le speli şi le tai julien. încălzeşti uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi feniculul la foc mic, sub capac, amestecând din când în când până ce solzii de ceapă devin transparenţi.
După 2 minute torni vinul, laşi să se evapore alcoolul şi pui smântână. Laşi vasul pe foc pentru alte câteva minute, până când sosul se îngroaşă, după care îl condimentezi cu piper, cimbru şi busuioc mărunţite.
In timp ce prepari sosul, fierbi pastele respectând timpul indicat pe ambalaj. Păstrezi 2-3 linguri de sos pentru decor, iar restul îl amesteci cu pastele. Serveşti pastele imediat, decorate cu frunzuliţe de busuioc sau de fenicul.
Paste cu sos de fenicul si smantana
Pofta buna!