Salata verde cu ansoa
PrinteazaSalata verde cu ansoa din: salata, rosii, ceapa, file de ansoa, patrunjel, coriandru, capere, zahar, sare, piper.
Ingrediente :
- 200 g salata verde
- 125 g rosii mici
- 2 cepe verzi
- 100 g fileuri de ansoa in ulei
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 1/2 legatura coriandru
- 2 linguri capere
- 1 lingura zahar
- sare
- piper macinat
Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 100C, tapetati tava de la aragaz cu hartie pentru copt si asezati pe ea rosiile, dupa ce le-ati indepartat partea lemnoasa de la codite.
Stropiti-le cu putin ulei, presarati peste ele zahar, sare si piper, dati-le la cuptor si lasati-le o ora sa se patrunda, tinand usa cuptorului intredeschisa.
Scoate-ti tava si lasati-o sa se raceasca. Spalati verdeata, zvantati-o si alegeti frunzulitele. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Spalati salata, scurgeti-o bine, taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron impreuna cu ceapa, caperele, verdeata, fileurile de ansoa si rosiile confiate.
Bateti bine ingredientele pentru sos, turnati sosul peste salata, amestecati-o usor si serviti-o imediat.
Pofta buna!
Nu prea cred in combinatia asta de salata cu ansoa