Friptura de vita marinata cu susan
PrinteazaFriptura de vita marinata cu susan din: sos de soia, malai, apa, ulei de arahide, sherry, zahar, suc de rosii, orez, muschi de vita, ulei, usturoi, ghimbir, sparanghel, susan.
- două linguri de sos de soia
- două linguri de mălai
- 4 linguri de apă
- o lingură de ulei de arahide
- o lingură de sherry
- puţin zahăr
Ingrediente pentru sos:
- 4 linguri de sos de soia
- două linguri de sherry
- ulei de arahide
- o lingură de mălai
- 4 linguri de suc de roşii
Ingrediente pentru friptură:
- 700 g muşchi de vită taiat în felii
- 250 g orez alb cu bobul lung
- 4 linguri de ulei de arahide
- 30 g rădăcină de ghimbir
- un căţel de usturoi
- 500 g sparanghel
- 100 ml supă de vită
- o lingură de ulei de susan
- două linguri de seminţe de susan
Mod de preparare:
Se combină sosul de soia, făina de porumb, apa, uleiul, sherry-ul şi zahărul. Se adaugă carnea, se amestecă bine, se acoperă vasul şi se lasă la marinat 30 de minute. Se prepară sosul prin amestecarea ingredientelor.
Cât timp fierbe orezul, se rumenesc feliile de carne. După ce este gata carnea, in uleiul rămas se călesc ghimbirul şi usturoiul, apoi se adaugă sparanghelul şi, după câteva minute, se toarnă şi supa de vită. Urmează carnea şi sosul şi se amestecă încontinuu, până clocoteşte.
După aceea se dă focul mic şi se fierb până se îngroaşă sosul şi se frăgezeşte carnea. La final se adaugă uleiul de susan. Orezul se aşază pe platou, deasupra se pune amestecul de carne, iar apoi se presară seminţele de susan.
Poftă bună!