Friptura de vita marinata cu susan

Printeaza

Friptura de vita marinata cu susan din: sos de soia, malai, apa, ulei de arahide, sherry, zahar, suc de rosii, orez, muschi de vita, ulei, usturoi, ghimbir, sparanghel, susan.

Ingrediente pentru marinată:Friptura de vita marinata cu susan

  • două lin­guri de sos de soia
  • două linguri de mă­lai
  • 4 linguri de apă
  • o lingură de ulei de arahide
  • o lingură de sherry
  • puţin zahăr

Ingrediente pentru sos:

  • 4 linguri de sos de soia
  • două linguri de sherry
  • ulei de arahide
  • o lingură de mălai
  • 4 linguri de suc de roşii

Ingrediente pentru friptură:

  • 700 g muşchi de vită taiat în felii
  • 250 g orez alb cu bobul lung
  • 4 linguri de ulei de arahide
  • 30 g rădăcină de ghimbir
  • un căţel de usturoi
  • 500 g sparanghel
  • 100 ml supă de vită
  • o lingură de ulei de susan
  • două linguri de seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se combină sosul de soia, făina de porumb, apa, uleiul, sherry-ul şi zahărul. Se adaugă carnea, se ames­tecă bine, se acoperă vasul şi se lasă la marinat 30 de minute. Se prepară sosul prin amestecarea ingredientelor.

Cât timp fierbe orezul, se rumenesc feliile de carne. După ce este gata carnea, in uleiul rămas se călesc ghimbirul şi usturoiul, apoi se adaugă sparanghelul şi, după câteva minute, se toarnă şi supa de vită. Urmează carnea şi sosul şi se amestecă încontinuu, până cloco­teşte.

După aceea se dă focul mic şi se fierb până se îngroaşă sosul şi se frăge­zeşte carnea. La final se adaugă uleiul de susan. Orezul se aşază pe platou, deasupra se pune amestecul de carne, iar apoi se presară seminţele de susan.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.