Fursecuri arici

Printeaza

Fursecuri arici din: faina alba, zahar pudra, unt, oua, nuci, fructe confiate, lamaie, zahar tos si sare.

Fursecuri arici

 

Ingrediente:

  • 300 g făină albă
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 1 cană nuci zdrobite sau tocate mare, cu cuţitul
  • 2-3 linguri fructe confiate
  • 1 lămâie
  • 1 lingură zahăr tos
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci spumă zahărul cu untul şi gălbenuşurile, până când se dizolvă zahărul. Adaugi făina cernută, sare şi coaja de lămâie proaspăt rasă.

Amesteci toate ingredientele cu o lingură de lemn şi răstorni aluatul moale într-o pungă de plastic. Păstrezi în frigider aluatul şi albuşurile, pentru 3-4 ore sau, mai bine, până a doua zi.

Baţi albuşurile spumă tare, împreună cu zahărul tos. Modelezi aluatul sub forma a două batoane groase de circa 5 cm.

Tai cu cuţitul rondele, pe care le treci prin albuş, apoi prin nucă sau fructe confiate mărunţite şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.

 

Fursecuri arici

Fursecuri arici

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.