Tort aromat cu visine
PrinteazaTort aromat cu visine din: zahar, faina, oua, cacao, ulei, frisca lichida, iaurt, zahar pudra, gelatina, nes, visine, esenta de menta si apa calduta.
Ingrediente:
Pentru blat
- 4 ouă
- câte 4 linguri zahăr şi făină
- câte 2 linguri cacao şi ulei
Pentru cremă
- 500 ml frişcă lichidă
- 500 g iaurt simplu
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri gelatină
- 1 lingură nes
- 1 pahar vişine fără sâmburi
- esenţă de mentă
Pentru sirop
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă cacao
- 100 ml apă călduţă
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu ulei şi un praf de sare.
Amesteci cele două compoziţii, peste care torni în ploaie cacaua cernută împreună cu făina.
Torni compoziţia într-o forma de tort şi o coci la foc mediu, 35 de minute.
Pentru cremă, hidratezi gelatina în 150 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie.
Baţi frişca, adaugi treptat iaurtul, zahărul pudră, gelatina călduţă şi le omogenizezi. Impărţi crema obţinută în două părţi egale, apoi una dintre ele în alte 3 părţi.
In una dintre ele adaugi nesul, în alta esenţă de mentă şi puţin colorant verde, iar în cea de-a treia piureul de vişine pasate.
Aşezi pe un platou blatul, iar în jurul lui pui inelul formei detaşabile.
Insiropezi blatul cu sirop de cacao călduţ, apoi laşi să se răcească. Pui cele 3 creme în poşuri şi trasezi cercuri concentrice diferit colorate.
Deasupra lor întinzi crema albă rămasă, peste care presari cacao.
Serveşti tortul după ce l-ai răcit 4-5 ore.
Tort aromat cu visine
Pofta buna!