Frantuzoaice
PrinteazaFrantuzoaice din: galbenusuri, smantana, vin alb, sifon, sare, faina, untura netopita, faina, nuca, magiun si zahar vanilinat.
Pentru aluat
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri smântână
- 50 ml vin alb
- 100 ml sifon
- 1 praf de sare
- 350 g făină
Pentru uns
- 200 g untură netopită
- 150 g făină
Pentru umplutură şi decor
- 2 linguri nucă măcinată
- 200 g magiun
- 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Din ingredientele enumerate, frămânţi un aluat pe care îl păstrezi 1/4 oră în frigider. Amesteci untura cu făina până obţii o pastă. Intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi gros de 4-5 mm.
Il ungi cu pastă de untură, pliezi dreptunghiul în 2, ungi şi această parte, pliezi iar ca pe un şerveţel, în 4. Pui aluatul pe o farfurie şi îl păstrezi 20 de minute în frigider.
Repeţi operaţiunea de 3 ori, la acelaşi interval de timp. In final, întinzi din nou foaia şi tai mici dreptunghiuri.
Le umpli cu amestec de magiun şi nuci, le pliezi în 2 şi le coci în cuptorul preîncălzit, la 180°C pentru 35-40 de minute. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.
Frantuzoaice
Pofta buna!