Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie

Printeaza

Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, rădăcină de ţelină, sare, lapte, morcovi, ţelină verde, ceapa, ulei de măsline, cartofi, supă de carne, pătrunjel, tarhon, roşii decojite.

 

Ingrediente:

 

Pentru tocăniţă:

  • 1 kg rădăcină de ţelină
  • sare
  • 250 ml lapte
  • 2 morcovi
  • 1 fir ţelină verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 l supă de carne
  • 500 g cartofi
  • 2 fire pătrunjel
  • 1 fir tarhon
  • 250 g roşii decojite
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se prăjesc feliile de pastramă în ulei.

Se toarnă supa şi se acoperă vasul cu un capac. Se toarnă supa şi se lasă să se înăbuşe carnea la cuptor cca 35 min.

Se stropeşte din când în când cu sos. Se decojeşte ţelina şi se fierbe în apă cu sare şi lapte.

Se scoate ţelina şi se lasă să se scurgă.

Se curăţă morcovii şi frunzele de felină şi se mărunţesc.

Ceapa se taie rondele şi se căleşte în ulei. Se adaugă, ţelina (verde şi rădăcină) şi morcovii şi se călesc 2 min.

Se toarnă supa şi se lasă să fiarbă 10 min. Se decojesc car­tofii, se spală şi se taie cuburi. Se toacă verdeaţa.

Se adaugă în tocăniţă, îm­preună cu cartofii; se lasă să mai fiarbă 20 min.

Roşiile se taie cuburi, se adaugă în tocăniţă, se sărează şi se piperează.

Se taie felii pastrama şi se serveşte cu tocăniţa. Se ornează cu verdeaţă.

 

Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie

Tocanita de telina cu rosii si pastrama de oaie

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna tocanita cu pastrama de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.