Supa de cartofi cu praz si usturoi
PrinteazaSupa de cartofi cu praz din: cartofi, praz, margarina, sare, piper, paine, usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 bucati de praz
- 2 linguri de margarina
- sare
- piper
- crutoane de paine
- un catel de usturoi
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri).
Cand legumele se inmoaie, se trec prin sita, cu zeama cu tot.
Separat, crutoanele de paine (6 felii de paine taiate in cuburi) se rumenesc in margarina incinsa in care s-a pus la calit si catelul de usturoi, taiat in doua.
Se serveste supa cu crutoanele usturoiate si, cui ii place, cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!