Cartofi cu snitel
PrinteazaCartofi cu snitel din: cartofi, unt, sare, cascaval, usturoi, sare, carne de porc, oua, piper, faina si ulei.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 2 linguri unt
- sare
- 200 g caşcaval ras fin
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 500 g carne macră de porc, feliată şi bătută pentru şniţele
- 4 ouă
- piper
- 3 linguri făină
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii şi îi tai în rondele groase de 2 mm, pe care le sărezi şi le rumeneşti uşor, în unt topit.
Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a se scurge excesul de grăsime. Amesteci caşcavalul ras cu 1 ou şi cu usturoiul curăţat şi pisat cu puţină sare.
In formele de silicon pentru brioşe, aşezi câte o felioară de cartof pe bază şi câteva pe pereţii formelor, sub formă de petale.
Rezultă nişte coşuleţe pe care le umpli cu cremă de caşcaval şi usturoi şi le coci în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 25-30 de minute, până când caşcavalul devine uşor auriu.
In timp ce coşuleţele se află la cuptor, baţi ouăle rămase împreună cu făina, sare şi piper după gust. Treci feliile de carne prin compoziţia rezultată şi le prăjeşti pe ambele părţi, în ulei.
Serveşti coşuleţele din cartofi calde, împreună cu şniţelele, decorate cu ceapă verde, praz sau cu frunze de pătrunjel.
Cartofi cu snitel
Pofta buna!