Alune foarte aromate

Printeaza

Alune foarte aromate din: alune, unt, zahar, sos de soia, condimente.

Ingrediente:Alune

  • 200 g alune nesărate decojite
  • două linguri de unt
  • 50 g zahăr brun
  • o lingură de sos de soia
  • o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat măcinat şi seminţe de anason)

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de soia. După ce se dizolvă zahărul se presară condimentele şi se lasă să fiarbă timp de câteva minute.

Se ia de pe foc şi se înglobează alunele. Compoziţia se întinde uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se întărească bine, apoi se rupe în bucăţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.