Cornete umplute

Printeaza

Cornete umplute din: aluat pentru foitaj, cornete pentru inghetata, frisca, crema instant de ciocolata, lapte, zahar tos si zahar vanilinat.

Cornete_umplute

 

Ingrediente:

  • 2 pachete aluat pentru foitaj
  • 8 cornete pentru îngheţată
  • folie alimentară
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 plic cremă instant de ciocolată
  • 250 ml lapte dulce pasteurizat
  • 6 linguri zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Inveleşti în folie de aluminiu 8 cornete pentru îngheţată. Pe folie de plastic, întinzi fiecare aluat sub forma unui dreptunghi de 15×40 cm. Aşezi conurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc iute (210 °C), până devin aurii. După ce le scoţi din cuptor, le laşi 5 minute să se răcorească şi scoţi cu atenţie cornetele de pe forme.

Până se răcesc cornuleţele, baţi frişca împreună cu 4 linguri zahăr tos şi zahărul vanilinat. In alt castron baţi crema instant de ciocolată, cu laptele rece şi zahărul rămas, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Intr-un cornet pentru ornat, cu vârf steluţă, pui cu ajutorul unei spatule, pe jumătate frişcă şi pe cealaltă jumătate cremă de ciocolată (ideal ar fi să foloseşti un cornet cu 2 compartimente). Păstrezi 2-3 linguri din frişca bătută.

Umpli cornurile cu cremă şi frişcă, apoi cu frişca rămasă faci câte o floare, cu ajutorul unui vârf special pentru petale. Serveşti cornurile imediat sau mai târziu, după ce le-ai păstrat la rece.

 

Cornete umplute

Cornete_umplute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.