Cornete umplute
PrinteazaCornete umplute din: aluat pentru foitaj, cornete pentru inghetata, frisca, crema instant de ciocolata, lapte, zahar tos si zahar vanilinat.
Ingrediente:
- 2 pachete aluat pentru foitaj
- 8 cornete pentru îngheţată
- folie alimentară
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 plic cremă instant de ciocolată
- 250 ml lapte dulce pasteurizat
- 6 linguri zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Inveleşti în folie de aluminiu 8 cornete pentru îngheţată. Pe folie de plastic, întinzi fiecare aluat sub forma unui dreptunghi de 15×40 cm. Aşezi conurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc iute (210 °C), până devin aurii. După ce le scoţi din cuptor, le laşi 5 minute să se răcorească şi scoţi cu atenţie cornetele de pe forme.
Până se răcesc cornuleţele, baţi frişca împreună cu 4 linguri zahăr tos şi zahărul vanilinat. In alt castron baţi crema instant de ciocolată, cu laptele rece şi zahărul rămas, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intr-un cornet pentru ornat, cu vârf steluţă, pui cu ajutorul unei spatule, pe jumătate frişcă şi pe cealaltă jumătate cremă de ciocolată (ideal ar fi să foloseşti un cornet cu 2 compartimente). Păstrezi 2-3 linguri din frişca bătută.
Umpli cornurile cu cremă şi frişcă, apoi cu frişca rămasă faci câte o floare, cu ajutorul unui vârf special pentru petale. Serveşti cornurile imediat sau mai târziu, după ce le-ai păstrat la rece.
Cornete umplute
Pofta buna!