Crap la cuptor in sos de smantana din: crap, fileuri de ansoa, ulei de masline, bacon, sare, piper, smantana, ceapa, ardei, lamaie, capere, masline. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 6 fileuri de anșoa 50 ml ulei de măsline 100 g bacon sare piper 200 ml smântână pentru gătit 2 cepe 1 ardei roșu […]
Crap la gratar cu salata de cartofi si capere
PrinteazaCrap la gratar cu salata de cartofi si capere din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei de floarea–soarelui presat la rece, oţet de vin alb, sare, piper.
- 1 crap (cca 800 g)
- 2 linguri verdeaţă tocată
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri suc de lămâie
- 100 g unt
- 2 linguri nuci tocate
Pentru salată:
- 1 kg cartofi roşii
- 2 cepe verzi
- 2 linguri capere
- 2 linguri ulei de floarea–soarelui presat la rece
- 1 lingură oţet de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi: se taie toate înotătoarele şi coada. Se dezo- sează îndepărtând coloana şi coastele.
Apoi se crestează fileul întreg la distanţe de cca 1,5 cm, astfel încât să putem îndepărta şi oasele mai mici, cu penseta. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Fileul se aşază pe o tavă tapetată cu hârtiâ de copt, cu partea cu pielea în jos; se presară sare, piper, verdeaţă (rozmarin, oregano, pătrunjel) şi usturoi.
Se stropeşte cu suc de lămâie şi se aşază deasupra bucăţele de unt. Se presară nuci şi se coace cca 30 min.
Se fierb cartofii în coajă; se deco- jesc cât sunt încă fierbinţi şi se taie felii.
Se presară peste ele ceapă verde tocată şi capere. Se bate uleiul cu oţet, cu telul şi se toarnă peste salată.
Se sărează şi se piperează salata şi se serveşte cu peşte.
Crap la gratar cu salata de cartofi si capere
Pofta buna!
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]
Pofta buna!