Curry de morcov cu naut si menta
PrinteazaCurry de morcov cu naut si menta din: morcovi, ulei, pastă de curry roşu, boabe de muştar negru, lemongrass, supă de legume, lapte de cocos, boabe de năut din conservă, suc de limette, sare, menta.
- 600 g morcovi
- 1/2 lingură ulei
- 2 linguri pastă de curry roşu
- 1 linguriţă boabe de muştar negru
- 5 cm lemongrass
- 200 ml supă de legume
- 1 conservă mare lapte de cocos
- 500 g boabe de năut din conservă
- suc de limette
- sare
- 2 linguri mentă tocată
Mod de preparare:
Se taie cuburi morcovul şi se prăjeşte în ulei într-o tigaie adâncă; se înglobează pasta de curry şi seminţele de muştar. Se adaugă lemongrass şi se toarnă supa. Se aşază capacul şi se fierbe până ce se înmoaie morcovul.
Se toarnă laptele de cocos şi se adaugă boabele de năut scurse. Se dau în clocot, se iau de pe foc şi se condimentează cu suc de lămâie şi eventual sare. înainte de servire, se presară frunze de mentă.
Curry de morcov cu naut si menta
Pofta buna!