Pudding de banane din: banane, lapte, oua, zahar, unt, faina, lamaie. Ingrediente: 2 banane mici 250 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură unt 1-2 linguri făină zeamă de lămâie Mod de preparare: Baţi bine ouăle cu zahărul. Pui făina într-un alt vas şi încorporezi laptele, turnându-l în fir subţire. Adaugi ouăle […]
Pudding englezesc cu alune si migdale
PrinteazaPudding englezesc cu alune si migdale din: alune şi migdale decojite, unt, miere de pădure fluidă, brandy, lamaie, oua, pesmet, făină, zahăr nerafinat, ienibahar măcinat, nucşoară, cuişoare, stafide, coajă de portocală confiată, măr, frişcă 30%.
- 160 g alune şi migdale decojite
- 250 g unt
- 6 linguri miere de pădure fluidă
- 40 ml brandy
- sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
- 4 ouă
- 250 g pesmet
- 110 g făină
- 250 g zahăr nerafinat
- 1 linguriţă ienibahar măcinat
- 1 linguriţă nucşoară rasă
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- 220 g stafide
- 40 g coajă de portocală confiată
- 1 măr mare
- 250 ml frişcă 30%
Mod de preparare:
Se toacă alunele şi migdalele şi se prăjesc fără adaos de grăsime. Se scot şi se lasă să se răcească.
Se topeşte untul şi se adaugă jumătate din cantitatea de miere; se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Se adaugă apoi 1/2 din cantitatea de brandy, suc şi coajă de lămâie. Se înglobează pe rând ouăle.
Se ung 10 forme mici cu unt topit şi se tapetează cu făină. în castronul cu alune se adaugă pesmet, făină, zahăr, mirodenii, stafide şi coajă de portocală confiată.
Se toarnă amestecul de ouă şi se amestecă împreună cu merele decojite şi tăiate cuburi.
Se aşază în forme şi se nivelează. Se umple cu apă caldă o tavă mare şi adâncă şi se aşază înăuntru formele, cu grijă.
Apa trebuie să ajungă până la 3/4 din înălţimea formelor.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se aşază în cuptorul încălzit la 150 °C şi se coace 1,5-2 ore.
Cu 30 min. înainte de a fi gata se îndepărtează folia de aluminiu de la suprafaţă.
Intr-o crăticioară, se amestecă restul de brandy şi mierea; se încălzesc.
Se scot formele din baia de apă şi se lasă să se odihnească 5-10 min., apoi se răstoarnă şi se ung budincile imediat cu amestecul de miere şi brandy.
Se lasă să se răcească, apoi se înfăşoară în folie şi se păstrează la frigider cel puţin o săptămână înainte de servire.
In momentul servirii, budincile se taie şi se acoperă cu frişcă.
Pudding englezesc cu alune si migdale
Pofta buna!
Pofta buna!