Biban de mare cu vinete, dovlecel si sos de portocale
PrinteazaBiban de mare cu vinete, dovlecel si sos de portocale din: biban de mare, dovlecel, roşii, vinete, ceapă, usturoi, sare, piper, ulei de măsline, rozmarin, portocale, smântână, unt,
- 1 biban de mare de aproximativ 3 kg
- 600 g de dovlecel
- 600 g de roşii
- 600 g de vinete
- 100 g de ceapă
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- ulei de măsline
- rozmarin
- 5 portocale
- 2 dl de smântână
- 2 dl supă de legume
- 200 g de unt
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi bibanul de mare, tăiaţi fileuri pentru a obţine 4 porţii. Tăiaţi în felii jumătate din legume. Tăiaţi restul în cubuleţe şi amestecaţi cu ceapa şi usturoiul şi gătiţi cu puţin ulei de măsline până când devin fragede.
Rumeniţi pe grătar legumele feliate şi montaţi-le astfel încât să creaţi trandafiraşi. Rumeniţi, de asemenea fileurile de biban de mare, apoi completaţi prepararea în cuptor câteva minute, la 180 °C.
Intre timp, într-o altă tigaie, stoarceri portocalele, adăugaţi supa de legume, smântână şi rozmarinul. Lăsaţi să scadă sosul şi adăugaţi untul. Amestecaţi totul cu un Tnixer electric.
Serviţi aşezând trandafirul de legume la grătar în centrul farfuriei, adăugaţi o lingură de legume cubuleţe, aşezaţi alături fileul de biban de mare şi sosul. Dacă doriţi, decoraţi farfuria cu o crenguţă de rozmarin.
Biban de mare cu vinete, dovlecel si sos de portocale
Pofta buna!