Fasole batuta cu telina
PrinteazaFasole batuta cu telina din: fasole boabe, cepe, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii si ardei capia.
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 5 căţei de usturoi
- sare şi piper
- 4 linguri ulei
- o lingură suc de roşii şi ardei capia
Mod de preparare:
Fasolea o pui la înmuiat, cu 12 de ore înainte de preparare, ca să fiarbă mai uşor. Schimbi apa şi pui fasolea la fiert într-o oală mai înaltă.
După ce fierbe circa 30 de minute, schimbi apa şi pui fasolea la fiert, alături de o ceapă, morcovii şi ţelina.
Când fasolea a fiert bine (timpul de fierbere depinde mult de tipul fasolei), o scurgi într-o strecurătoare şi o laşi la răcit cam 5 minute.
Pasezi apoi fasolea în blenderul (mixer) vertical sau o dai prin maşina de tocat, adăugând căţeii de usturoi, sare, piper şi 2 linguri de ulei.
Intr-o cratiţă căleşti o ceapă tăiată mărunt, adaugi sucul de roşii şi o pui peste fasolea bătută. Serveşti fasolea bătută alături de murături.
Fasole batuta cu telina
Pofta buna!