Fasole batuta cu telina

Printeaza

Fasole batuta cu telina din: fasole boabe, cepe, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii si ardei capia.

Ingrediente:Fasole_batuta_cu_telina

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 5 căţei de usturoi
  • sare şi piper
  • 4 linguri ulei
  • o lingură suc de roşii şi ardei capia

 

Mod de preparare:

Fasolea o pui la înmuiat, cu 12 de ore înainte de preparare, ca să fiarbă mai uşor. Schimbi apa şi pui fasolea la fiert într-o oală mai înaltă.

După ce fier­be circa 30 de minute, schimbi apa şi pui fasolea la fiert, alături de o ceapă, morcovii şi ţelina.

Când fasolea a fiert bine (timpul de fierbere depinde mult de tipul fasolei), o scurgi într-o strecurătoare şi o laşi la răcit cam 5 minute.

Pasezi apoi fasolea în blenderul (mixer) vertical sau o dai prin maşina de tocat, adăugând căţeii de usturoi, sare, piper şi 2 linguri de ulei.

Intr-o cratiţă căleşti o ceapă tăiată mărunt, adaugi sucul de roşii şi o pui peste fasolea bătută. Serveşti fasolea bătută alături de murături.

 

 

Fasole batuta cu telina

Fasole_batuta_cu_telina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.