Rulada de porc umpluta cu ierburi
PrinteazaRulada de porc umpluta cu ierburi din: carne de porc tocată, ceapă, pâine toast, supă de carne, ierburi asortate uscate (cimbru, oregano, pătrunjel, salvie), ou, carne de porc dintr-o bucată (cu tot cu şorici), sare, piper, usturoi, salvie
- 300 g carne de porc tocată
- 3 linguri ceapă tocată şi călită
- 2-3 felii de pâine toast, a căror coajă a fost decupată
- 50 ml supă de carne (rece)
- 1 linguriţă ierburi asortate uscate (cimbru, oregano, pătrunjel, salvie)
- puţin albuş
- 1,5 kg carne de porc dintr-o bucată (cu tot cu şorici)
- sare, piper
- 6 căţei de usturoi
- 2 cepe
- 2 fire salvie
Mod de preparare:
Se frământă carnea tocată cu ceapă tocată. Se înglobează pâinea înmuiată în supă, stoarsă şi fărâmiţată, precum şi ierburile aromate, sare, piper şi albuşuri.
Se spală bucata de carne, se şterge şi se aşază pe fundul de lemn cu şoriciul. în jos. Se sărează şi se piperează.
Se modelează un rulou subţire din compoziţia de carne tocată şi se aşază pe bucata de carne; se rulează. Se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă. Se sărează. Se curăţă ceapa şi usturoiul.
Se taie ceapa felii şi se aşază în tavă, de jur-împrejurul ruladei. Se adaugă usturoiul şi frunzele de salvie, se acoperă vasul cu un capac şi se coace cca 2 ore şi jumătate la cuptorul încins la 200 °C.
In acest timp, friptura se stropeşte regulat cu sos din tavă şi se adaugă mereu câte puţină supă. Când carnea este moale, se ia capacul de deasupra, pentru a se forma la suprafaţă o crustă frumoasă.
Se îndepărtează aţa de bucătărie, sosul din tavă se strecoară şi se taie carnea felii. Se serveşte cu piure de cartofi.
Pofta buna!