Rulada de porc umpluta cu ierburi

Printeaza

Rulada de porc umpluta cu ierburi din: carne de porc tocată, ceapă, pâine toast, supă de carne, ierburi asortate uscate (cimbru, oregano, pătrunjel, salvie), ou, carne de porc dintr-o bucată (cu tot cu şorici), sare, piper, usturoi, salvie

Ingrediente:Rulada de porc umpluta cu ierburi

  • 300 g carne de porc tocată
  • 3 linguri ceapă tocată şi călită
  • 2-3 felii de pâine toast, a căror coajă a fost decupată
  • 50 ml supă de carne (rece)
  • 1 linguriţă ierburi asortate uscate (cimbru, oregano, pătrunjel, salvie)
  • puţin albuş
  • 1,5 kg carne de porc dintr-o bucată (cu tot cu şorici)
  • sare, piper
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 fire salvie

Mod de preparare:

Se frământă carnea tocată cu ceapă tocată. Se înglobează pâinea înmuiată în supă, stoarsă şi fărâmiţată, precum şi ierburile aromate, sare, piper şi albuşuri.

Se spală bucata de carne, se şterge şi se aşază pe fundul de lemn cu şoriciul. în jos. Se sărează şi se piperează.

Se modelează un rulou subţire din compoziţia de carne tocată şi se aşază pe bucata de carne; se rulează. Se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă. Se sărea­ză. Se curăţă ceapa şi usturoiul.

Se taie ceapa felii şi se aşază în tavă, de jur-împrejurul ruladei. Se adaugă us­turoiul şi frunzele de salvie, se acoperă vasul cu un capac şi se coace cca 2 ore şi jumătate la cuptorul încins la 200 °C.

In acest timp, friptura se stropeşte re­gulat cu sos din tavă şi se adaugă me­reu câte puţină supă. Când carnea este moale, se ia capacul de deasupra, pentru a se forma la suprafaţă o crustă frumoasă.

Se îndepărtează aţa de bu­cătărie, sosul din tavă se strecoară şi se taie carnea felii. Se serveşte cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.