Reteta zilei: Dovlecei la gratar

Printeaza

Dovlecei la gratar din: unt nesarat, usturoi, condimente, suc de lamaie, sare, piper, dovlecei, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca de unt nesărat, topit
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 linguriță de condimente
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 2 dovlecei, taiati felii
  • 2 linguri frunze de pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Într-un castron mic, amestecati împreună unt, usturoi, condimente si suc de lamaie; se condimentează cu sare și piper, dupa gust.

Ungeti feliile de dovlecel cu amestecul de unt. Se încălzește gratarul la foc mare mediu.

Adaugati dovleceii într-un singur strat și rumeniti pe ambele părți cate 2 minute.

Serviti imediat, garnisite cu pătrunjel.

 

Dovlecei la gratar

Dovlecei la gratar

Pofta buna!

 

 

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac – un preparat rafinat și gustos, perfect pentru mesele speciale sau pentru a impresiona oaspeții la o cină elegantă. Această rețetă combină delicatețea fructelor de mare cu aromele bogate ale brânzei feta și prospețimea spanacului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și savuros. Este o alegere excelentă pentru […]

Pesto de leurdă cu migdale și parmezan

Pesto de leurdă cu migdale și parmezan – este o variantă a clasicului pesto italian, aducând în prim-plan aroma intensă și benefică a leurdei. Leurda, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic, este bogată în vitamine și minerale, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Migdalele adaugă o textură crocantă și un gust subtil de nucă, în […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.