Friptură de porc cu rozmarin din: carne de porc, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper negru. Ingrediente: Carne de porc (aproximativ 800 g, tăiată în bucăți pentru friptură) Ulei de măsline (3 linguri) Rozmarin proaspăt tocat (1 lingură) Usturoi mărunțit (3 căței) Sare (1 linguriță) Piper negru măcinat (1/2 linguriță) Mod de […]
Friptura de Brasov
PrinteazaFriptura de Brasov din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, supa din concentrat de legume, sare, piper, cimbru, ulei si cartofi.
Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare.
Carnea de porc conține o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, zinc, seleniu, fier și niacină. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a organismului.
Ingrediente:
- 1/2 kg pulpă de porc
- 1 ceapă
- 5 căţei de usturoi
- 200 ml supă din concentrat de legume
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 2 linguri ulei
Pentru garnitură:
- 8 cartofi
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori, usturoiul tăiat feliuţe şi carnea tăiată fâşii le pui la călit în două linguri de ulei, cu sare şi piper.
După ce carnea si-a schimbat culoarea, pui supa făcută din concentrat de legume, acoperi şi laşi la foc mediu, timp de 15 minute, scuturând tigaia.
Cât timp fierbe carnea, pui cartofii la prăjit. Verifici dacă s-a înmuiat carnea, scoţi capacul şi pui cartofii.
Mai laşi un minut, după care opreşti focul şi aduci totul la masă pentru a putea fi consumat.
Friptura de Brasov
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de porc cu rozmarin
Pofta buna!