Morcovi cu carne de pui
PrinteazaMorcovi cu carne de pui din: piept de pui, morcovi, zahar sau zaharina, ulei, faina, sare, dovlecel, apa, usturoi, suc de rosii, sos picant, vin alb, piper si cimbru.
Ingrediente:
- 1 piept mare de pui (600 g)
- 1 kg morcovi
- 3 linguriţe zahăr sau 3 tablete de zaharină
- 1-2 linguriţe ulei
- 1 linguriţă făină
- sare
- 1 dovlecel mic
- apă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe suc de roşii congelat
- 2 linguriţe sos picant
- 100 ml vin alb
- piper
- cimbru uscat
Mod de preparare:
Pieptul dezosat şi fără piele îl tai în 4 bucăţi. Intr-un vas potrivit ca mărime, prepari o marinată, amestecând apa cu vinul, usturoiul pisat şi cimbrul uscat. Bucăţile de carne le pui în această compoziţie, lăsându-le la rece 1-2 ore.
După trecerea acestui timp, le scoţi şi le ştergi uşor cu prosoape de hârtie, presari sare şi piper, după gust şi le prăjeşti în ulei încins.
Rumeneşti carnea pe toate părţile, după care o scoţi pe o farfurie.
In uleiul rămas în tigaie pui la călit pentru 5-10 minute, la foc mic, morcovii raşi şi dovlecelul tăiat rondele, amestecând mereu.
Presari şi o linguriţă de făină, adaugi carnea, sucul de roşii, sosul picant, marinata amestecată cu o linguriţă zahăr ars.
Laşi totul să mai dea în 2-3 clocote, după care poţi să serveşti preparatul.
Morcovi cu carne de pui
Pofta buna!