Salata de orez cu ton si dovleac

Printeaza

Salata de orez cu ton si dovleac din: ton, porumb, dovleac, unt, portocale, lamaie, sare, piper, orez.
Ingrediente :Salata de orez cu ton si dovleac

  • 1 conserva ton in ulei (125 g)
  • 100 g boabe porumb (din conserva)
  • 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm)
  • 1 lingura unt
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 50 g orez fiert

 

Mod de preparare:

Se curata portocalele de coaja si se taie in bucati potrivite (la fel ca dovleacul).

Se incinge untul si se caleste dovleacul pe toate partile pana se inmoaie.

Se sareaza, se pipereaza si se scoate pe o farfurie. In untul ramas, se trec repede si portocalele, lasandu-le pe foc circa 1-2 minute. Se scot si se amesteca cu dovleacul.

Se scot din conserva si se scurg tonul si porumbul.

Tonul se faramiteaza putin. Intr-un castron se amesteca orezul fiert si scurs cu pestele, dovleacul, portocalele si porumbul.

Se serveste cu maioneza verde. Se serveste cu maioneza verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.