Prajitura cu foi de bezea si nuca

Printeaza

Prajitura cu foi de bezea si nuca din: oua, zahar, nuca, faina, sare, lapte,  amidon sau praf pentru budincă de vanilie, zahăr vanilinat, unt cu 80 % grăsime, frişcă lichidă.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_foi_de_bezea_si_nuca

  • 16 albuşuri
  • 16 linguri zahăr
  • 16 linguri nucă prăjită şi măcinată
  • 8 linguri faina
  • 1/2 linguriţă de sare

Pentru cremă:

  • 16 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 3 căni lapte
  • 3 linguri amidon sau 1 praf pentru budincă de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 500 g unt cu 80 % grăsime
  • 800 ml frişcă lichidă

Pentru krantz:

  • câte 1 cană zahăr şi miez de nucă

Mod de preparare:

Pentru o foaie, baţi 4 albuşuri spumă tare cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul şi baţi până când bezeaua devine tare şi lucioasă, încorporezi uşor făina amestecată cu nuca prăjită şi măci­nată.

Intinzi compoziţia în tava unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit la 160 °C (foc mic), până când foaia devine crocafită.

Scoţi foaia de bezea din tavă împreună cu hârtia de copt. Coci pe rând cele 4 foi, dar nu le suprapui, le laşi să se răcească separat.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi zahă­rul vanilinat, până obţii o compoziţie cremoasă. încorpo­rezi amidonul sau praful de budincă şi diluezi cu 1 cană de lapte rece.

Pui la fiert restul de lapte şi torni compoziţia de gălbenuşuri când laptele dă în clocot, amestecând energic până se îngroaşă. în crema puţin călduţă, adaugi cubuleţe de unt şi mixezi Baţi frişca păstrată 3 ore la rece.

Pentru krantz, caramelizezi zahărul şi adaugi miezul de nucă. îi răstorni pe o planşetă unsă cu ulei şi, după ce s-a răcit, îl zdrobeşti cu sucitorul sau prin maşina de tocat carne.

Intinzi pe fiecare foaie câte 1/3 din crema fiartă şi câte un strat de frişcă. îmbraci tortul în frişcă şi decorezi cu krantz. îl serveşti după ce l-ai păstrat o zi în frigider.

Prajitura cu foi de bezea si nuca

Prajitura_cu_foi_de_bezea_si_nuca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna prajitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.