O reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă (prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf de […]
Lipie cu sunca si ceapa
PrinteazaLipie cu sunca si ceapa din: faina, drojdie, apa sau lapte caldut, ulei de masline, zahar, sare, sunca de porc sau salam, ceapa rosie si branza sarata cu smantana sau cascaval
- 250 g făină
- 15 g drojdie
- 150 ml apă sau lapte călduţ
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 vârf cuţit zahăr
- sare
Pentru topping:
- 150 g şuncă de porc sau salam
- 150 g ceapă roşie
- 120 g brânză sărată cu smântână sau caşcaval
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele fără ulei, le frămânţi, iar cu ajutorul uleiului frămânţi din nou până nu se mai lipeşte coca de mâini.
Laşi aluatul la dospit timp de 1 oră.
Intre timp, încălzeşti cuptorul. Pentru topping, tai şunca cubuleţe, iar ceapa felii subţiri, împărţi aluatul în două părţi egale.
Intinzi o foaie subţire, o aşezi în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Pui brânza cu smântână sau caşcavalul ras, lăsând marginile neacoperite, apoi aşezi şunca şi feliile de oeapă.
Dai la cuptor pentru 10 minute, până ce aluatul devine crocant. La fel procedezi şi cu cealaltă bucată de aluat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval
O reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin) 1 […]
Pofta buna!