Hamsii prajite din: hamsii, ulei de masline, lamai si malai.
Ingrediente:
1 kg hamsii
500 ml ulei de măsline
5-6 lămâi
100 g mălai
Mod de preparare:
Speli bine peştele, îl desfaci şi îl cureţi de intestine, apoi îi tai capetele.
Speli din nou peştii, dar îi pui într-o strecurătoare, după care îi laşi să se scurgă de cât mai multă apă.
Ii desfaci apoi pe fiecare pe burtă, după care iei câte doi peşti, îi pui cap la cap, îi dai prin mălai şi îi aşezi într-o cratiţă cu foarte puţin ulei. Ii dai la foc potrivit, iar când sunt gata pe o parte (dacă ai tavă specială care are un capac, întorci tava pe capac, apoi îi pui iar în tavă să se prăjească), îi întorci pe partea cealaltă şi îi laşi să se prăjească.
Atunci când îi pui în castron, acesta să fie uns cu zeamă de lămâie.
Procedezi la fel până termini de prăjit toţi peştii.
Ii serveşti cu zeamă de lămâie şi cu salată de legume (roşii, castraveţi şi salată verde).
Salată de cartofi cu hamsii si ardei Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte. După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, […]
Rulouri cu hamsii Ingrediente: 500g hamsii sărate 2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.