Marinata asiatica cu ghimbir si ardei iute
PrinteazaMarinata asiatica cu ghimbir si ardei iute din: tulpini de iarbă lămâioasă, frunze de limetă kaffir, sos de soia, usturoi, ghimbir, ardei iute roşu, limete, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 2 tulpini de iarbă lămâioasă, zdrobite
- 1 mână mică de frunze de limetă kaffir, rupte în bucăţi
- 2 linguri cu sos de soia
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 bucată de ghimbir de mărimea degetului mare, decojit şi tocat
- 1 ardei iute roşu proaspăt, tocat mărunt
- 2 limete, tăiate în jumătate, stoarse şi cu coaja zdrobită
- 10 linguri bune de ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron şi acoperiţi cu ele carnea pe care doriţi s-o gătiţi.
Această marinată se potriveşte foarte bine mai ales cu preparatele din peşte.