Marinata cu iaurt, menta si limeta

Printeaza

Marinata cu iaurt, menta si limeta din: iaurt organic, mentă proaspătă, limete, seminţe de coriandru, sare şi piper negru, ulei de măsline.

Marinata cu iaurt, mentă și lime este o opțiune proaspătă și revigorantă pentru a da o notă de savoare și prospețime preparatelor tale. Această marinată este perfectă pentru carne, inclusiv pui și pește, dar poate fi folosită și pentru legume sau tofu.

 

Ingrediente:Marinata cu iaurt, menta si limeta

  • 1 găletuşă de 500 ml iaurt organic
  • 2 mâini bune de mentă proaspătă, tocată
  • coaja şi sucul de la 2 limete
  • 1 lingură seminţe de coriandru, zdrobite
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • câteva linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-un castron şi acoperiţi cu ele carnea pentru gătit, apoi lăsaţi-o la marinat.

Marinata cu iaurt, menta si limeta

Marinata cu iaurt, menta si limeta

 

Ingrediente:

  • 1 cană de iaurt grecesc
  • Frunze proaspete de mentă, tocate fin
  • Coaja rasă și suc de la o lime
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc cu frunzele tocate fin de mentă.

Adaugă coaja rasă și sucul de la o lime și amestecă bine pentru a combina aromele.

Gustă și ajustează gustul cu sare și piper, după preferințe.

Folosește marinata pentru a unge carnea, legumele sau tofu-ul înainte de a le găti. Poți să lași ingredientele la marinat timp de cel puțin 30 de minute în frigider înainte de gătire pentru a permite aromelor să se infiltreze.

Această marinată cu iaurt, mentă și lime adaugă o notă răcoritoare și citrică preparatelor tale, oferind o experiență culinară unică și plină de savoare.

Poți să o folosești pentru a găti la grătar sau pentru a prepara preparate la cuptor sau la tigaie.

 

 

Savurati!

 

 

retete

Marinata de ciuperci

Marinata de ciuperci din: ciuperci, vinegreta.   Ingrediente: 250 gr ciuperci 150 ml vinegreta, dupa preferinta     Mod de preparare: Curatati si spalati ciupercile, adaugati intr-o cratita si turnati peste vinegreta. Gatiti la foc potrivit 15 minute. Lasati sa se raceasca si depozitati la rece inajnte de servire. Serviti cu salata sau friptura, dupa […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.