Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurite piper cayenne 1 lingurita […]
Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa
PrinteazaPeste la gratar cu fasole verde si sos salsa din: peşte-sabie, ulei de măsline, sare, piper negru, frunze de salată (năsturel, rucola, radicchio, cicoare, păpădie), fasole verde, suc de lămâie, salsa de rosii.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de peşte-sabie (groase de 1 cm) a câte 170-225 g fiecare
- ulei de măsline
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 5 mâini zdravene de frunze de salată (năsturel, rucola, radicchio, cicoare, păpădie)
- 2 mâini mari de fasole verde, fiartă până ce s-a înmuiat
- dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
- salsa de roşii
Mod de preparare:
Frecaţi bucăţile de peşte-sabie cu puţin ulei de măsline, sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Puneţi-le într-o tigaie-grătar, foarte bine încinsă, sau direct pe un grătar şi frigeţi-le timp de 2 minute pe fiecare parte.
Scoateţi-le din tigaie. Stropiţi fasolea verde şi frunzele de salată cu puţin dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.
Rupeţi peştele în bucăţi şi p5uneţi-l peste fasole şi peste frunzele de salată.
Turnaţi deasupra sos.salsa picant de roşii, chiar înainte de a servi.
Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la gratar
Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine […]
Pofta buna!