Supa de fructe de mare cu plante aromatice
PrinteazaSupa de fructe de mare cu plante aromatice din: amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar), midii, roşii prunisoare, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, dovlecei, sare, piper negru, plante aromatice proaspete (busuioc, pătrunjel, fenicul, maghiran), sos de usturoi, lamaie.
Ingrediente:
- 795 g amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar)
- 795 g midii
- 1 conservă de 400 g sau 8 roşii prunisoare mari, bine coapte
- ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tăiaţi felii
- 3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi
- 2 mâini mari de dovlecei, feliaţi fin
- 2 pahare mari de vin alb
- sare si piper negru proaspăt măcinat
- 2 mâini mari de plante aromatice proaspete (busuioc, pătrunjel, fenicul, maghiran)
- sos de usturoi
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, curăţaţi fructele de mare. Dacă folosiţi roşii proaspete, scoateţi-le codiţele şi cufundaţi-le în apă clocotită pentru 1 minut şi decojiţi-le.
Intr-o cratiţă bine încinsă, turnaţi 4 linguri mari de ulei de măsline extravirgin şi adăugaţi midiile. Puneţi deasupra usturoiul, ardeiul iute şi dovleceii, agitaţi bine, apoi turnaţi şi vinul alb.
In timp ce sfârâie, zdrobiţi roşiile şi puneţi-le în cratiţă împreună cu restul fructelor de mare. Daţi focul mai mic şi fierbeţi aproximativ 5 minute, până când se deschid midiile.
Aruncaţi-le pe cele care au rămas închise. Asezonaţi cu sare şi piper negru proaspăt măcinat şi cu ierburi aromatice.
Serviţi supa în castroane mari cu pâine prăjită şi, dacă vreţi să fie cu adevărat grozavă, adăugaţi o linguriţă mare de sos de usturoi şi o felie de lămâie deasupra.
Supa de fructe de mare cu plante aromatice
Pofta buna!