Cum se prepara Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie (VIDEO)

Printeaza

Cum se prepara Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie: Scrumbia (Alosa pontica), cunoscută și sub numele de scrumbie de Dunăre, este un pește de talie medie care face parte din familia Clupeidae.

Acest pește anadrom, adică trăiește în mare și migrează în râuri pentru reproducere, este întâlnit în special în bazinul Mării Negre și al Dunării.

Scrumbia are un corp fusiform, alungit și acoperit cu solzi argintii, care îi conferă un aspect strălucitor. Capul său este relativ mic în comparație cu restul corpului, iar gura este prevăzută cu dinți mici.

Peștele are o carne fragedă și gustoasă, bogată în acizi grași omega-3, ceea ce îl face apreciat atât pentru beneficiile sale nutritive, cât și pentru savoarea sa.

În bucătăria tradițională, scrumbia este preparată în diverse moduri, de la afumare și sărare până la prăjire și coacere, fiind un ingredient versatil în multe rețete regionale.

Scrumbia de Dunăre este un simbol culinar important în România, iar capturarea ei în timpul migrației de primăvară este un eveniment așteptat de pescari și consumatori deopotrivă.

 

Cum se prepara Scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie:

 

Pofta buna!

 

 

 

Salata cu scrumbie, masline si morcov

Salata cu scrumbie, masline si morcov din: scrumie, ceapa, morcovi, masline, sare, ulei, otet, piper.   Ingrediente: 2 scrumbii 8 cepe 3 morcovi măsline sare ulei oţet piper Mod de preparare: Cureţi scrumbia, o speli, o pui la scurs, apoi o tai cubuleţe. Ceapa o toci mărunt sau o tai peştişori, după preferinţă. Freci ceapa cu […]

Salata de scrumbie marinata cu morcov, ceapa si masline

Salata de scrumbie marinata cu morcov, ceapa si masline din: scrumbii marinate, ceapa rosie, morcov, ulei, lămâie, măsline umplute cu gogoşari, sare, piper. Ingrediente: 2 scrumbii marinate 3 cepe roşii 1 morcov 20 ml ulei 1 lămâie 10 măsline umplute cu gogoşari 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper Mod de preparare: Bucăţile de scrumbie le tai fâşii potrivite. […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.