Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta
PrinteazaMancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta din: pulpă de mistreţ, telină, morcov, ceapă, vin roşu, supă caldă, arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru), malai, sare, apa.
- 800 g pulpă de mistreţ
Pentru marinadă:
- telină
- morcov
- ceapă tăiate in cubuleţe mici
- 1 litru de vin roşu
- supă caldă
- arome (ienupăr, dafin, rozmarin, boabe de piper negru)
Pentru mămăligă:
- 100g de mălai
- 300g de apă
- sare
Mod de preparare:
Puneţi carnea de mistreţ la marinat timp de o noapte, împreună cu vinul roşu şi legumele tăiate în cubuleţe.
In momentul gătirii, scoateţi carnea din marinadă şi puneţi-o într-o cratiţă cu buchetul de ierburi aromatice şi cu legumele din marinadă.
Lăsaţi-o să se frigă şi adăugaţi un vin roşu de calitate, corpolent.
Continuaţi prepararea timp de o jumătate de oră, adăugând din când în când supă caldă până în momentul în care carnea este moale atunci când o înţepaţi.
Intre timp, pregătiţi mămăliguţa. Intr-o cratiţă puneţi mălaiul şi apa şi începeţi să mestecaţi constant până când mămăliga devine densă şi are tendinţa să se desprindă de pe pereţii cratiţei (circa 40 de minute). Potriviţi de sare.
Luaţi de pe foc şi aşezaţi un strat de mămăligă pe fundul farfuriei de servire, apoi adăugaţi carnea de mistreţ şi sosul acesteia.
Mancare de mistret cu vin rosu si mamaliguta
Pofta buna!