Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese

Printeaza

Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese din: făină, bere, sare, ulei, flori de dovleac, anghinare, dovlecei, broccoli.

 

Ingrediente:

  • 300 g de făină
  • 1 pahar de bere (cl 25)
  • sare după gust
  • ulei pentru prăjit
  • 4 flori de dovleac
  • 1 anghinare
  • 3 dovlecei
  • 1/2 de broccoli

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, eliminând părţile dure şi tăiaţi-le în felii.

In­tre timp, puneţi într-un recipient făina, berea şi sarea şi bateţi totul cu un tel sau cu o furculiţă până când obţineţi o cremă moale.

Puneţi o tigaie pe foc şi încălziţi uleiul la 180 °C, scufundaţi le­gumele una câte una după ce le veţi fi trecut prin aluatul moale.

Scurgeţi-le de ulei atunci când au prins o culoare frumoasă, aurie şi aranjaţi-le pe hârtie absorbantă, însoţiţi preparatul de o dulceaţă făcută în casă, stropind mân­carea cu un vin alb de calitate, proaspăt şi efervescent sau, şi mai bine, cu şampanie

 

Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese

Legume_prajite_in_aluat_cu_dulceata_de_cirese

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.