Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese
PrinteazaLegume prajite in aluat cu dulceata de cirese din: făină, bere, sare, ulei, flori de dovleac, anghinare, dovlecei, broccoli.
Ingrediente:
- 300 g de făină
- 1 pahar de bere (cl 25)
- sare după gust
- ulei pentru prăjit
- 4 flori de dovleac
- 1 anghinare
- 3 dovlecei
- 1/2 de broccoli
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, eliminând părţile dure şi tăiaţi-le în felii.
Intre timp, puneţi într-un recipient făina, berea şi sarea şi bateţi totul cu un tel sau cu o furculiţă până când obţineţi o cremă moale.
Puneţi o tigaie pe foc şi încălziţi uleiul la 180 °C, scufundaţi legumele una câte una după ce le veţi fi trecut prin aluatul moale.
Scurgeţi-le de ulei atunci când au prins o culoare frumoasă, aurie şi aranjaţi-le pe hârtie absorbantă, însoţiţi preparatul de o dulceaţă făcută în casă, stropind mâncarea cu un vin alb de calitate, proaspăt şi efervescent sau, şi mai bine, cu şampanie
Legume prajite in aluat cu dulceata de cirese
Pofta buna!