Cirese jubileu

Printeaza

Cirese jubileu din: apa, zahar, coaja de lamaie, cirese, inghetata de vanilie, coniac.
Cirese jubileu

Ingrediente :

  • 1/2 ceasca apa
  • 3/4 ceasca zahar
  • 2 fasii coaja de lamaie
  • 500 g cirese proaspete fara samburi
  • 1 lingura zeamil
  • inghetata de vanilie
  • 1/4 ceasca de coniac

 

Mod de preparare:

Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa, se incorporeaza coaja de lamaie si ciresele si se fierbe in continuare pana ce se inmoaie fructele.

Cu lingura pentru spuma se scot din craticioara ciresele si coaja de lamaie (care se arunca) si se fierbe siropul inca trei minute, la foc iute.

Se dizolva zeamilul in putina apa rece, se incorporeaza o lingura de sirop, se toarna in craticioara si se lasa pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.

Apoi se adauga ciresele. Se pune inghetata de vanilie in patru cupe termorezistente.

Peste siropul cu cirese mentinut la temperatura de fierbere se toarna coniacul incalzit si se flambeaza.

Inghetata se serveste imediat cu ciresele (si sosul) flambate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.