Tort cu mere, gem de caise si scortisoara
PrinteazaTort cu mere, gem de caise si scortisoara din: faină, zahăr, unt, oua, lapte, lamaie, drojdie, mere, gem de caise, scortisoara.
Ingrediente:
- 300g de faină
- 100g de zahăr
- 100g de unt
- 3 ouă
- 2 linguri de lapte
- coaja de la o lămâie
- jumătate de plic de drojdie
- 2 mere tăiate felii
- gem de caise
- scorţişoară măcinată
Mod de prearare:
Formaţi pe blatul de lucru o fântână din făină, adăugaţi zahărul, untul, ouăle, laptele, drojdia şi coaja de lămâie.
Se va obţine un aluat omogen. întindeţi aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu făină.
Umpleţi cu un strat de gem de caise după ce l-aţi aromatizat înainte cu scorţişoară (dacă vă place) şi cu merele tăiate în felii subţiri.
Introduceţi în cuptor la 180 °C pentru 40 de minute. Serviţi tortul răsturnându-1 pe un platou, însoţit de îngheţată sau mousse, la alegere.
Pofta buna!