Frunze de salvie in aluat

Printeaza

Frunze de salvie in aluat din: salvie, faina, oua, bere, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Frunze de salvie in aluat

  • 20 frunze de salvie
  • 100 g faina
  • 2 oua + 1 albus
  • 80 ml bere
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna berea, putin cate putin, amestecandu-se intruna, pana ce se obtine un aluat neted si fluid.

Se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper si, la urma, se incorporeaza usor si albusul batut spuma, cu un varf de cutit de sare.

Se-nmoaie frunzele de salvie in aluatul preparat anterior si se pun in uleiul incins la 175C.

Se lasa sa se prajeasca si sa se rumeneasca pe ambele parti, se scurg una cate una pe hartie absorbanta si se servesc ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.