Frunze de salvie in aluat
PrinteazaFrunze de salvie in aluat din: salvie, faina, oua, bere, ulei, sare, piper.
- 20 frunze de salvie
- 100 g faina
- 2 oua + 1 albus
- 80 ml bere
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna berea, putin cate putin, amestecandu-se intruna, pana ce se obtine un aluat neted si fluid.
Se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper si, la urma, se incorporeaza usor si albusul batut spuma, cu un varf de cutit de sare.
Se-nmoaie frunzele de salvie in aluatul preparat anterior si se pun in uleiul incins la 175C.
Se lasa sa se prajeasca si sa se rumeneasca pe ambele parti, se scurg una cate una pe hartie absorbanta si se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!