Prajitura cu stafide
PrinteazaPrajitura cu stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, lamai, praf de copt, rom.
- 250 g faina
- 150 g stafide
- 250 g unt inmuiat
- 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat
- 4 oua
- 2 lamai
- 1 pachet de praf de copt
- 80 ml de rom
Mod de preparare:
Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o forma inalta si adanca.
Porniti cuptorul.Amestecati untul inmuiat cu zaharul tos, pana cand compozitia devine deschisa la culoare si spumoasa.
Adaugati un ou, amestecand. Cand amestecul devine omogen, incorporati, amestecand in continuare o parte din faina amestecata cu praful de copt, apoi puneti al doilea ou.
Procedati la fel, pana terminati toate ingredientele.Adaugati coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si stafidele inmuiate in rom.
Varsati aluatul in forma unsa cu unt. Bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca o ora. Verificati daca e coapta, varand in aluat lama unui cutit.
Cand biscuitul e copt, cutitul trebuie sa iasa curat, fara urma de aluat.
Rasturnati prajitura pe un gratar si lasati-o sa se raceasca.
In momentul servirii, pudrati-o cu zahar tos.
Pofta buna!