Sote de peste cu fructe de mare si legume
PrinteazaSote de peste cu fructe de mare si legume din: file de peşte, scoici fără cochilie, creveţi mari decorticaţi, unt, ceapa, ceapă verde sau praz, morcov, vin alb, smantana pentru gatit, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g file de peşte
- 8 scoici fără cochilie
- 8 creveţi mari decorticaţi
- 100 g unt
- 2 cepe
- 1 legătură ceapă verde sau 1 praz
- 1 morcov
- 60 ml vin alb
- 250 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli fileul şi îl cureţi de eventualele oase şi pieliţe, apoi îl tai în 15-16 bucăţi. Cureţi şi speli ceapa, morcovul şi ceapa verde sau prazul.
Tai julien ceapa uscată şi morcovul, iar ceapa verde în rondele subţiri. Intr-o tigaie, topeşti o lîngură de unt şi rumeneşti uşor, la foc iute, întâi scoicile, apoi creveţii şi peştele.
Stingi cu vinul alb şi continui fierberea până scade aproape tot sosul. Fierte în vin, fructele de mare îşi pierd gustul specific.
Intr-o cratiţă, încingi restul de unt şi înăbuşi la foc mic, pentru 3 minute, ceapa uscată, până când devine sticloasă.
Adaugi morcovul şi partea albă a prazului sau rondelele de ceapă, torni puţină apă şi continui să le fierbi împreună, pentru 5 minute.
Pui smântână, sare şi piper după gust şi mai fierbi legumele 5 minute, după care adaugi peştele, scoicile şi creveţii şi continui prepararea 3 minute, amestecând uşor.
Iei vasul de pe foc şi presari partea verde a cepei, tocată fin.
Sote de peste cu fructe de mare si legume
Pofta buna!