Sote de peste cu fructe de mare si legume

Printeaza

Sote de peste cu fructe de mare si legume din: file de peşte, scoici fără cochi­lie, creveţi mari decorticaţi, unt, ceapa, ceapă verde sau praz, morcov, vin alb, smantana pentru gatit, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g file de peşte
  • 8 scoici fără cochi­lie
  • 8 creveţi mari decorticaţi
  • 100 g unt
  • 2 cepe
  • 1 legă­tură ceapă verde sau 1 praz
  • 1 morcov
  • 60 ml vin alb
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli fileul şi îl cureţi de eventualele oase şi pieliţe, apoi îl tai în 15-16 bucăţi. Cureţi şi speli ceapa, mor­covul şi ceapa verde sau prazul.

Tai julien ceapa uscată şi morcovul, iar ceapa verde în rondele subţiri. Intr-o tigaie, topeşti o lîngură de unt şi rumeneşti uşor, la foc iute, întâi scoi­cile, apoi creveţii şi peştele.

Stingi cu vinul alb şi conti­nui fierberea până scade aproape tot sosul.  Fierte în vin, fructele de mare îşi pierd gustul specific.

Intr-o cratiţă, încingi restul de unt şi înăbuşi la foc mic, pentru 3 minute, ceapa uscată, până când devine sticloasă.

Adaugi morcovul şi partea albă a prazului sau rondelele de ceapă, torni puţină apă şi continui să le fierbi împreu­nă, pentru 5 minute.

Pui smântână, sare şi piper după gust şi mai fierbi legumele 5 minute, după care adaugi peştele, scoicile şi creveţii şi con­tinui prepararea 3 minute, amestecând uşor.

Iei vasul de pe foc şi presari partea verde a cepei, tocată fin.

 

Sote de peste cu fructe de mare si legume

Sote_de_peste_cu_fructe_de_mare_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.