Tarta cu legume, carne si cascaval
PrinteazaTarta cu legume, carne si cascaval din: unt sau margarină, apă, faina, carne tocata, cartofi, morcovi, ceapa, marar, smantana, caşcaval, oua, sare, piper.
- 125 g unt sau margarină
- 4-5 linguri apă
- 6 linguri făină
Pentru umplutură:
- 250 g carne tocată
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 legătură mărar
- 300 g smântână
- 100 g caşcaval
- 2 ouă
- 50 g margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o oră înainte de preparare, scoţi ingredientele în bucătăria încălzită. Freci spumă margarina sau untul moale, apoi adaugi făina cernută, alternând cu apa.
Frămânţi un aluat pe care îl înveleşti în folie şi îl introduci în frigider până pregăteşti umplutura.
Intre timp, cureţi şi speli legumele. Tai în rondele cartofii şi morcovii şi le fierbi în apă uşor sărată.
In 30 g margarină încinsă, căleşti ceapa tocată şi carnea, amestecând timp de 10 minute. Sărezi şi condimentezi amestecul după gust şi încorporezi verdeaţa tăiată cât mai fin.
Ungi o formă pentru tartă, de 28 cm, cu restul de margarină. Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei şi întinzi uniform carnea.
Acoperi cu rondele de morcovi şi cartofi, iar deasupra torni ouăle bătute cu smântână şi razi caşcavalul. Coci tarta în cuptorul preîncălzit, lâ foc mijlociu, pentru 40 de minute.
Tarta cu legume, carne si cascaval
Pofta buna!