Tarta cu legume, carne si cascaval

Printeaza

Tarta cu legume, carne si cascaval din: unt sau margarină, apă, faina, carne tocata, cartofi, morcovi, ceapa, marar, smantana, caşcaval, oua, sare, piper.

 

Ingrediente:Tarta_cu_legume_carne_si_cascaval

  • 125 g unt sau margarină
  • 4-5 linguri apă
  • 6 linguri făină

Pentru umplutură:

  • 250 g carne tocată
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 legătură mărar
  • 300 g smân­tână
  • 100 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 50 g margarină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cu o oră înainte de pre­parare, scoţi ingredientele în bucătăria încălzită. Freci spumă margarina sau untul moale, apoi adaugi făina cernută, alternând cu apa.

Frămânţi un aluat pe care îl înveleşti în folie şi îl intro­duci în frigider până pre­găteşti umplutura.

Intre timp, cureţi şi speli legumele. Tai în rondele cartofii şi morcovii şi le fierbi în apă uşor sărată.

In 30 g margarină încinsă, căleşti ceapa tocată şi car­nea, amestecând timp de 10 minute. Sărezi şi condi­mentezi amestecul după gust şi încorporezi verdea­ţa tăiată cât mai fin.

Ungi o formă pentru tartă, de 28 cm, cu restul de margarină. Tapetezi cu aluat baza şi pereţii formei şi întinzi uniform carnea.

Acoperi cu rondele de morcovi şi cartofi, iar dea­supra torni ouăle bătute cu smântână şi razi caş­cavalul. Coci tarta în cuptorul preîncălzit, lâ foc mijlociu, pentru 40 de minute.

Tarta cu legume, carne si cascaval

Tarta_cu_legume_carne_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.