Bucatini cu sos
PrinteazaBucatini cu sos din: paste bucatini, carne de miel, usturoi, rozmarin, foi de dafin, pulpa de rosii, vin negru, branza de oi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 450 g paste bucatini
- 250 g carne de miel
- 2 căţei de usturoi mari
- 1 legătură de rozmarin
- 2 foi de dafin
- 250 g pulpă de roşii
- vin negru
- brânză de oi
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de miel în bucăţi mici şi prăjiţi-le în ulei, puneţi în acelaşi vas usturoiul pentru 30 de secunde, rozmarin şi foi de dafin. Turnaţi peste carnea de miel puţin vin şi fierbeţi pe foc domol până când sosul scade potrivit.
Adăugaţi tot aici pulpa de roşii, sare şi piper după gust şi mai lăsaţi sosul pe foc mic, 10 minute. Intre timp, separat, fierbeţi bucatini în apă clocotită şi puţin sărată, vreme de 10-12 minute.
Scurgeţi-le, combinaţi-te cu sos şi decoraţi-le cu brânză rasă.
Bucatini cu sos
Pofta buna!
Delicioase pastele astea 🙂