Prajitura cu mere, bezea si aluat razuit

Printeaza

Prajitura cu mere, bezea si aluat razuit din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahăr vanilat, ulei, oua, mere, stafide, nuci, scortisoara.

Prajitura_cu_mere_bezea_si_aluat_razuit

Ingrediente:

  • 1 pachet unt
  • 500 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 lingură ulei
  • 4 ouă
  • 6 mere medii
  • 50 g stafide
  • 50 g nuci
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă, le dai prin râ­zătoare şi le amesteci cu 50 g de zahăr, într-un vas pui merele la călit cu nuca tocată.

Le laşi la foc mic, până nu mai au zeamă. Incălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Separi gălbenuşurile de albuşuri.

Intr-un vas, la temperatura camerei, amesteci untul bucăţi cu 100 g de zahăr, făina, praful de copt şi gălbenuşurile. Din compoziţie faci un aluat tare, care nu se lipeşte de mână.

Il tai în două părţi egale. Pe una o întinzi în tavă, după ce ai tapetat-o. Apoi dai totul la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute.

Bati albusurile cu 100 g de zahar si plicul de zahar vanilat până obţii o spumă densă.

Când aluatul din cuptor este aproape copt, pui în tavă compoziţia cu mere şi nuci, apoi torni un strat gros de bezea.

Peste aluat, um­plutura de mere şi bezea, razi cealaltă parte de aluat, apoi presari stafidele.

Dai la cuptor aproxima­tiv 10 minute, până se întăreşte bezeaua şi capătă o culoare uşor arămie. Deco­rezi cu scorţişoară.

Prajitura cu mere, bezea si aluat razuit

Prajitura_cu_mere_bezea_si_aluat_razuit

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.