File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete
PrinteazaFile de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete din: file de ton, vinete, ridiche, dovlecei, rosie, sare, piper, usturoi, limeta, capere.
- 200 g file de ton
- 3 felii de vinete
- o bucată radichio
- 3 dovlecei zuchini
- o felie de roşie
- sare
- piper
pentru sosul de roşii:
- o roşie
- o jumătate de căpăţână de usturoi
- sare
- piper
- coaja de la o limetă tăiată jullien
- capere
Mod de preparare:
Fileul de ton roşu se trage la tigaie cu ulei de măsline. Vinetele, radichio şi felia de roşie se pun pe grătar. Când sunt gata se lasă deoparte. Pentru sos, se pune o roşie pentru 10 secunde în apă fierbinte.
Apoi se scoate şi se curăţă de coajă. Se taie în patru, i se scot seminţele şi apoi se taie în cuburi mici. Se amestecă bine cu usturoiul tocat, cu coaja de limetă, cu piperul şi cu caperele tocate mărunt.
Poftă bună!