Knodel

Printeaza

Knodel din: cartofi, faina, sare, unt, paine, apa.

Ingrediente: Knodel

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 g făină
  • sare
  • 20 g unt
  • 50 g pîine albă (tăiată bucăţele)
  • doi litri apă

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb, se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de pîine prăjită (pîinea trebuie să fie prăjită în unt).

Se modelează găluştele, apoi sse dau prin făină şi se pun în apă cu sare, cînd aceasta clocotteşte. Se fierb 5 minute, apoi se opreşte focul şi se mai laasă să stea în apă 5-10 minute. Se servesc alături de diversse fripturi cu sos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.