Barcute de dovlecei umpluti
PrinteazaBarcute de dovlecei umpluti din: dovlecei, ceapa, bulion, sunca, rosie, branza de vaci, lapte, patrunjel, marar, tarhon, cimbru, sare, piper.
- 2 dovlecei mijlocii
- o ceapă
- 2 litri bulion de legume
- 100 g şuncă
- o roşie sau 8 tomate cherry
- 125 e brânză de vaci
- 2 linguri lapte
- 1/2 lingură pătrunjel
- 1/2 lingură mărar
- 1/2 lingură tarhon
- 1/2 lingură cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Dovleceii se taie în două de-a lungul, se scobeste puţin miezul cu o lingură. Se fierb apoi circa 5 minute în bulionul de legume, se scurg, se condimentează si se lasă să stea 15 minute. Se taie ceapa în cuburi mici. Şunca se taie fâşii subţiri.
De la roşii se decupează capacul, se crestează pe partea superioară în formă de cruce şi se ţin circa un minut în apă clocotită, apoi se trec pe sub jet de apă rece. se decojesc, se scot sâmburii şi se toacă mărunt.
Totul se amestecă cu brânza de vaci şi laptele, se condimentează din nou, se adaugă apoi verdeaţa. Cu aceasta compoziţie se umplu jumătătile de dovlecei, se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt si se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru circa 20 de minute pentru a evita lipirea găluştelor de aceasta.
Poftă bună!