Supa de orz
PrinteazaSupa de orz din: orz, fasole alba, coaste de porc, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, parmezan, ulei si sare.
- 300-350 g orz
- 200 g fasole albă, boabe
- 1 bucată bine împănată de coaste de porc
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 bucată de ţelină
- pătrunjel verde
- parmezan ras
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat separat coasta şi fasolea uscată pentru 2 ore. Scurgeţi apa de la fasole şi puneţi-o în vas mic, pe foc domol, pentru alte 2 ore.
Separat, înmuiaţi orzul pentru câteva ore, clătiţi-l sub jet de apă rece, apoi aşezaţi-l la fiert pe foc mic. Tot separat, căliţi rondele de ceapă, pătrunjel şi ţelină toate tocate mărunt.
Când orzul începe să fiarbă, adăugaţi cartofii tăiaţi în cuburi mici, coasta şi suficientă apă. Dacă toate aceste ingrediente sunt fierte, puneţi fasolea fiartă şi îndepărtaţi coasta. Aduceţi supa la masă cu parmezan ras, fin.
Supa de orz
Pofta buna!
Imi place supa asta!