Placinta creata cu spanac din: ulei de masline, ceapa, marar, spanac, feta, oua, piper, nucsoara, foi de placinta, unt. Ingrediente: 15 ml ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 3 linguri cu mărar, tăiat mărunt 750 g spanac proaspăt, spălat şi tăiat mărunt 300 g feta, mărunţită 2 ouă mari, bătute piper negru măcinat […]
Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel
PrinteazaPlacinta cu spanac, ciuperci si dovlecel din: foi plăcintă, spanac piure, ciuperci, morcov, ardei roşu, dovlecei, ceapă verde, ouă, ulei, telemea de oi, caşcaval, sare, piper, salvie.
Ingrediente:
- 2 foi plăcintă
- 300 g spanac piure
- 200 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ardei roşu
- 2 dovlecei
- 3 fire ceapă verde
- 3 ouă
- 2 linguri ulei
- 100 g telemea de oi
- 150 g caşcaval
- sare
- piper
- frunze salvie
Mod de preparare:
Decongelezi foile de plăcintă, tai ceapa mărunt, o căleşti cu o lingură de ulei, adaugi morcovul ras şi ardeiul tăiat cubuleţe, piureul de spanac scurs bine, dovleceii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile mărunţite, sare şi piper, după gust.
Continui călirea, amestecând permanent, până scade complet lichidul, apoi laşi compoziţia deoparte, ca să se răcească.
Când este rece, adaugi ouăle bătute cu telemeaua rasă şi frunzele de salvie şi amesteci. Imbraci cu foaie de plăcintă interiorul unei forme rotunde, unsă cu ulei, inclusiv pereţii laterali.
Presari caşcavalul ras, acoperi cu cealaltă foaie de plăcintă unsă şi introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute.
Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu spanac si feta (varianta)
Placinta cu spanac si feta din: unt, spanac, ceapa, usturoi, piper, feta, ulei, foi de placinta. Ingrediente: 80 g unt, topit 400 g spanac 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt piper negru proaspăt măcinat 300 g brânză feta, fărâmiţată 50 ml ulei 1/4 pachet de foi de plăcintă, decongelate […]
Pofta buna!