Reteta zilei: Dovlecei condimentati la gratar

Printeaza

Dovlecei condimentati la gratar din: dovlecei, ulei de masline, condimente, orez.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 1-2 dovlecei
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingura condimente, dupa preferinta
  • orez, pentru servire

 

 

 

 

Mod de preparare:

Spalati dovleceii. Taiati felii.

Puneti intr-un castron, stropiti cu ulei de masline si se presara cu condimente. Amestecati bine.

Se incalzeste gratarul, adaugati dovleceii pe gratar.

Rumeniti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

Serviti calzi cu orez.

 

Dovlecei condimentati la gratar

Dovlecei condimentati la gratar

 

Pofta buna!

 

 

 

Dovlecei rumeniti

Dovlecei rumeniti din: dovlecei, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se taie felii dovleceii si se presară cu sare. Se şterg feliile de sucul lăsat, se ung cu ulei şi se pun pe grătar.   Pofta buna! Poate iti place si: Dovlecei prajiti […]

Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei. Ingrediente:  miezul de 8 dovlecei mici 1 cățel de usturoi, felii 1 lingură de ulei de măsline 1 lingura de frunze tocate de busuioc proaspat, plus pentru garnitura 3 linguri de parmezan ras 1 ou ½ […]

Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Chiftelute de dovlecei cu gem picant din: dovlecei, parmezan, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cjili, zahar. Ingrediente:  450gr dovlecei, rasi 50gr parmezan, ras 2 oua, batute 4 linguri faina ulei sare si piper Ingrediente gem chili: 75ml ulei de masline 4 cepe 4 catei usturoi 1-2 chili, tocati 25gr zahar brun […]

 

Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură

Gazpacho de Dovlecei și Mentă: Rafinament și Prospețime în Fiecare Înghițitură din: dovlecei, ardei gras, castravete, rosii, ceapa, usturoi, iaurt, menta, ulei de masline, sare, piper, gheata. Reteta este o reinterpretare răcoritoare a clasicului gazpacho spaniol, introducând o notă de prospețime și delicatețe prin combinarea dovleceilor suculenți cu aroma revigorantă a mentei. Această supă rece, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O idee foarte buna cu dovlecei la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.