Tarta cu branza si capsuni

Printeaza

Tarta cu branza si capsuni din: biscuiţi graham, unt, cremă de brânză, ouă, unt, amidon, zahăr tos, esenţă de vanilie, coajă de lămâie, căpşune (zmeură), zahăr pudră (facultativ), sare.

Tarta_cu_branza_si_capsuni

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi graham
  • 150 g unt

Pentru umplutura:

  • 750 g cremă de brânză
  • 5 ouă
  • 250 g unt
  • 40 g amidon
  • 120 g zahăr tos
  • 1 fiolă cu esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă cu coajă de lămâie
  • 100 g căpşune (zmeură)
  • 1-2 linguri cu zahăr pudră (facultativ)
  • sare

Mod de preparare:

Pentru blat, zdrobeşte biscuiţii într-un blender şi amestecă-i cu untul moale. Toarnă amestecul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi presează-l cu pumnul. Dă la rece.

Spală căpşunele (sau zmeura), zdrobeşte-le împreună cu zahărul pudră (facultativ). Dă amestecul printr-o sită fină pentru a înlătura seminţele fine.

Pentru umplutură, separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu crema de brânză, untul, amidonul, jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi coaja de lămâie.

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi restul de zahăr, încorporează apoi în crema de brânză. Toarnă compoziţia de brânză peste crusta de biscuiţi.

Dacă se formează bule de aer, străpunge-le cu vârful unei scobitori. Acoperă forma de tort cu o folie de aluminiu şi străpunge-o de câteva ori.

Coace 50-60 de minute în cuptorul preîncălzit. Scoate din cup­tor şi lasă la răcit în formă, abia apoi scoate cheesecake-ul şi ornează-l cu sosul de căpşune folosind o seringă.

Tarta cu branza si capsuni

Tarta_cu_branza_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.