Tarta cu branza si capsuni
PrinteazaTarta cu branza si capsuni din: biscuiţi graham, unt, cremă de brânză, ouă, unt, amidon, zahăr tos, esenţă de vanilie, coajă de lămâie, căpşune (zmeură), zahăr pudră (facultativ), sare.
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi graham
- 150 g unt
Pentru umplutura:
- 750 g cremă de brânză
- 5 ouă
- 250 g unt
- 40 g amidon
- 120 g zahăr tos
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă cu coajă de lămâie
- 100 g căpşune (zmeură)
- 1-2 linguri cu zahăr pudră (facultativ)
- sare
Mod de preparare:
Pentru blat, zdrobeşte biscuiţii într-un blender şi amestecă-i cu untul moale. Toarnă amestecul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi presează-l cu pumnul. Dă la rece.
Spală căpşunele (sau zmeura), zdrobeşte-le împreună cu zahărul pudră (facultativ). Dă amestecul printr-o sită fină pentru a înlătura seminţele fine.
Pentru umplutură, separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu crema de brânză, untul, amidonul, jumătate din cantitatea de zahăr, vanilia şi coaja de lămâie.
Bate albuşurile spumă cu un praf de sare şi restul de zahăr, încorporează apoi în crema de brânză. Toarnă compoziţia de brânză peste crusta de biscuiţi.
Dacă se formează bule de aer, străpunge-le cu vârful unei scobitori. Acoperă forma de tort cu o folie de aluminiu şi străpunge-o de câteva ori.
Coace 50-60 de minute în cuptorul preîncălzit. Scoate din cuptor şi lasă la răcit în formă, abia apoi scoate cheesecake-ul şi ornează-l cu sosul de căpşune folosind o seringă.
Tarta cu branza si capsuni
Pofta buna!