Fursecuri cu gem
PrinteazaFursecuri cu gem din: faina, unt, zahar, ou, gem de portocale, sare.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 1 ou
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita cu coaja de portocală
- 150 g gem de portocale
- 100 g zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Freaca untul cu zahărul până se topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi un praf de sare.
Din toate aceste ingrediente, frământă un aluat potrivit de moale. Intinde din el o foaie potrivit de groasă. Cu ajutorul unei forme sau al unui cuţit, taie inimioare. La jumătate din inimioare, decupează-le mici cerculeţe.
Aşază-le apoi într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Lasă-le la cuptor pentru cel mult 20 de minute. După ce s-au răcit, lipeşte cu gem fursecurile întregi cu cele decupate. Presară-le cu zahăr pudră din belşug.
Poftă bună!