Limba cu sos de castraveti murati si marar
PrinteazaLimba cu sos de castraveti murati si marar din: limbă de vită sau de porc, ceapa, morcov, rădăcină de pătrunjel, boabe de piper, sare, maioneză, castraveciori muraţi mici, piper alb măcinat, mustar, mărar verde, otet.
Ingrediente:
- 1 kg limbă de vită sau de porc
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 10 boabe de piper
- sare
Pentru sos:
- 1 pahar maioneză
- 2-3 castraveciori muraţi mici
- piper alb măcinat
- 1 linguriţă muştar
- 1 ceapă
- 2 linguriţe mărar verde tocat
- 1 linguriţă oţet
- sare
Mod de preparare:
Speli limba şi o pai la fiert în apă împreună cu boabele de piper şi zarzavatul, în prealabil curăţat şi spălat. După ce a fiert bine, o cureţi de piele, o laşi să se răcească şi o tai felii subţiri sau în cuburi.
Pentru sos, tai castraveciorii în cubuleţe sau îi dai pe răzătoarea fină. îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi o toci fin.
Amesteci maioneza cu ceapa, mărarul, oţetul, muştarul, castraveciorii, sare şi piper după gust.
In sosul remoulade, încorporezi cubuleţele de limbă. Aşezi salata pe un platou, lângă care pui felii de pâine prăjită.
Limba cu sos de castraveti murati si marar
Pofta buna!